Autor: Raido Neemre • 29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinast saab maailma suurim mobiiltelefoni turg

Hiina möödub sellel aastal esmakordselt USAst, kui maailma suurimast mobiiltelefoni turust, selgus hiljutisest uuringust.

Turuuringu firma Strategy Analytics ennustab, et mobiiltelefonide müük Hiinas teeb sellel aastal rekordi ja ületab 87 miljardi eksemplari piiri, lüües sellega USA 60 miljardilist müüki.

“USA on vananemas ning on oma krooni Hiinale kui maailma suurimale mobiiltelefoni turule kaotanud,” sõnas Strategy Analyticsi tegevdirektor Neil Mawston.

Hiina mobiilitulu nähakse sellel aastal 53% võrra kasvamas, võrreldes USA 4% kasvuga.

Hiina turu kasvu suurim edasiviija on nõudlus paremate 3G ja 4G telefonide järele, mis pakuvad kasutajatele kiireimat informatsioonivahetust.

Turg tundub paljulubav, eriti arvestades seda, et 70% China Mobile klientidest kasutavad jätkuvalt 2G võrku, selgub uuringu teostaja Canalys andmetest.

“Peamised brändid nagu Samsung, Huawei ja Lenovo laiendavad agressiivselt oma jaemüügi kanaleid ning tootevalikut regioonis, toitmaks ülitugevat tarbijate poolset nõudlust paremate telefonide järgi,” märkis Strategy Analyticsi analüütik Woody Oh.

Mawson aga täheldas, et USA on jätkuvalt kõige tulutoovam riik kasumi mõttes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755