Apple avas ukse bitcoinile

Apple muutis oma poliitikat, mis lubab nüüd tarkvaraarendajatel lisada rakendustesse tehingud virtuaalvaluutaga, sillutades teed iPhone’ides ja iPad'ides uut liiki valuutade, näiteks bitocini kasutamisele, vahendab Bloomberg.

Kuigi Apple ei maininud nimeliselt bitcoini, lubatakse kasutada teatud heakskiidetud virtuaalvaluutasid. Digiraha kasutavad rakendused peavad olema kooskõlas osariikide ja föderaalseadustega.

„Apple’il oleks rohkem kaotada, kui nad bitcoini rakendustepoest eemal hoiaksid,“ ütles Wedbush Securitise analüütik Gil Luria. „Bitcoini kasutajad sellest nagunii ei loobu – pigem loobuvad nad iPhone’ist.“

Varem blokeeris Apple sellised programmid nagu Blockchain.info. Selle peale levitasid inimesed internetti videosid, kus nad oma iPhone’e purustasid. Üks kasutaja tulistas Iphone’i, teine lõhkus selle metallkangiga ja kolmas viskas tänavale puruks.

Bitcoini hind tegi mullu tipu tuhandel dollaril, aga kukkus tänavu aprillis 360,84 dollarile. Selllelt tasemelt on bitcoini hind veidi taastunud. Eile maksis bitcoin 667 dollarit. 


 

 

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara