Autor: Kadrin Karner • 6. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i stipendium magistrantidele

Hariduse Infotehnoloogia SA (HITSA) kuulutab välja konkursi magistrantidele, kes soovivad oma õpinguid täiendada välisülikoolides üle maailma. Stipendiumi rahastab Skype Eesti.

Skype välisõpingute magistristipendium on mõeldud ühe andeka magistrandi õpingute toetamiseks väljaspool Eestit loodus- ja täppisteaduste valdkonnas või  interdistsiplinaarselt eeldusel, et üks kõrgharidusastmetest läbitakse reaalteaduste valdkonnas. Konkursil osalemise tähtaeg on 17.juuni 2014

Stipendiumi konkursil hinnatakse eelkõige stipendiumikandidaadi kavandatava magistritöö teemat või huvivaldkonda, senist erialast tegevust ja tulevikuplaane, teatas HITSA.

Skype’i välisõpingute stipendiumile pandi alus 2004. aasta suvel toimunud seminaril Black Box Open Mind, kus esinesid Skype’i juht Niklas Zennström ja üks investoreid Steve Jürvetson ning koguti osalejatelt ka esimene panus tulevasesse stipendiumifondi. Stipendiumile saavad kandideerida kõik Eesti Vabariigi kodanikud või alalise elamisloaga isikud, kellel on täidetud magistriõppesse astumise eeldused.

Varasemalt on õpinguteks toetust saanud 8 noort, nende hulgas Ago-Erik Riet, kes õppis 2006.aastal matemaatikat Cambridge’i ülikoolis, Aire Oleskit 2009. aastal navigatsiooni- ja positsioneerimisõpinguteks Sydneys ja 2008. aastal toetati Kaupo Voormansiku õpinguid Rahvusvahelises Kosmoseülikoolis Prantsusmaal ning teisi tublisid ja silmapaistvaid õppureid.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755