Autor: Raido Neemre • 9. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i nutikell tuleb turule oktoobris

Apple paiskab oma kauaoodatud nutikella, mis tõenäoliselt saab nimeks iWatch, müüki oktoobris, selgub Re/code’i raportist.

Raporti kohaselt on Apple piisavalt kindel oma toote edukuses paiskamaks esialgu müüki 3-5 miljonit eksemplari.

Paljud usuvad, et Apple iWatchi välimus saab olema sarnane luksuslikule käekellale, millel on sama võimsad sensorid kui spordikelladel ning muidugi on kellal iPhone’i ja iPad’i tuttavad elemendid.

Apple kasutab kella juures suure tõenäosusega mitmeid elemente hiljuti tutvustatud iOS 8-st, sh tervise rakendust, mis jälgib oma kasutajate biomeetrilisi andmeid ning töötleb need arusaadavaks.

Apple tegevjuht Tim Cook tutvustas nutikella ideed esmakordselt D11 konverentsil 2013. aasta juunis, märkides, et turul on küll igasuguseid vidinaid, kuid mitte ükski neist ei ole märkimisväärne. Ta vihjas, et aeg on avastamiseks ja uue toote loomiseks küps.

Hoolimata mitmetest rivaalitsevatest nutikelladest, mis on alates 2013. aasta algusest turule tulnud, arutlevad paljud Apple uue kella välimuse üle. Mõned arvavad, et see näeb välja nagu vana iPod Nano või kumer iPhone või isegi Moto 360 sarnane. Teised aga usuvad, et kell näeb välja rohkem nagu käekett või midagi sarnast Samsungi Gear Fitile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755