Autor: Kadrin Karner • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma lõi maailma esimese 3D-majaplaanide arendusplatvormi

Eesti idufirma 3D Technologies R&D lõi maailma esimese omataolise platvormi 3D Wayfinder, mis hoiab interaktiivsete majaplaanide loomisel tarkvaraarendaja aega kokku vähemalt 10 korda. 

3D Technologies R&D müügijuht Kermo Mägi sõnul on siseruumide interaktiivne kaardilahendus sageli vältimatu abivahend paljudes eri tüüpi hoonetes, nagu näiteks ostukeskustes, suurtes bussi-, rongi- ja metroojaamades, spordirajatistes, haiglates, muuseumides või ülikoolilinnakutes. “3D Wayfinder aitab arendajatel keeruka interaktiivse majaplaani valmis saada kasvõi tosina päevaga, samas kui kogu arendust nullist tehes võib see aega võtta vähemalt pool aastat,” märkis Mägi pressiteates.

Kui seni on iga arendaja pidanud ise praktiliselt nullist välja töötama kogu majaplaani platvormi, siis 3D Wayfinderi laiem eesmärk ongi luua standardid uudsetele digital signage ja wayfinding lahendustele üle maailma. “Mida vähem kulub arendajal aega, seda odavam on lahendus ka tellija jaoks,” lisas Mägi.

Eestlaste veebipõhine platvorm on hetkel beetaversioonis ja tänu sellele tarkvaraarendajatele kasutamiseks tasuta. See aitab arendajatel hoida kokku aega 3D-kaardirakenduste loomisel, kusjuures neil ei pea endil rakenduste loomisega alustamiseks olema spetsiilisi 3D-valdkonna teadmisi. Lõpplahendus on täielikult skaleeritav, toimides samahästi interaktiivsetes puutetundlikes infokioskites, nutitelefonides ja tahvelarvutites kui veebis.

Lahenduse välja töötanud 3D Technologies R&D pakub ka ise interaktiivsete 3D majaplaanide arendamise täisteenust. Juba täna on ettevõtte rakendused kasutusel kaubanduskeskustes, raudteejaamades, ülikoolides ja teaduskeskustes nii Eestis, Norras, Rootsis, Soomes, Venemaal kui isegi Keenias.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755