Autor: Kadrin Karner • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMSL ja Microsoft korraldasid MTÜ-dele inspiratsioonipäeva

Eesti Mittetulundusühenduste ja Sihtasutuste Liit (EMSL), MTÜ-d ja Microsoft kohtusid täna Tallinas toimunud inspiratsioonipäeval, kus ühiselt arutleti, kuidas tehnoloogia ja kommunikatsioon MTÜ-de tööd lihtsustavad ja efektiivsemaks muudavad.

„Ma loodan, et tänase päeva lõpuks tekib meil 50-100 mittetulundusühingu IT-strateegiat, kuidas oma tööd lühema ajaga paremini korraldada ja jõuda vähema ajaga ära teha rohkem tööd,“ ütles EMSL-i juhataja Maris Jõgeva. Ta lisas, et MTÜ-d puutuvad infotehnoloogiaga kokku igapäevaselt ning eriti selgelt tuli vajadus tõhusa IT-korralduse järgi välja hiljutisest infoühiskonna raportist, mis sündis EMSL-i ja riigi IT-poliitika koordinaatori Siim Sikkuti koostöös. Näiteks Teeme Ära kampaania ja tema üleilmne mõõde Lets Do It World on sündinud ja tuntuks saanud just tänu internetile ja kommunikatsioonile. 

Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane sõnas, et neil on hea meel toetada kodanikuühiskonna ja vabakonna arengut. „Microsoft otsib kogukonnapõhiste organisatsioonide seast aktiivselt partnereid, kes aitaksid muuta tehnilised vahendid ja tarkvara üksikisikutele ja kogukondadele kättesaadavamaks.“ Laane möönis, et kuigi personaalarvutite vallas on viimase kümne aasta jooksul toimunud tormiline areng ja need on väga laialt levinud, puudub märkimisväärselt suurel osal maailma rahvastikust juurdepääs tehnilistele vahenditele, mida vajatakse selleks, et olla tänapäeva teadmistepõhises majanduses konkurentsivõimelised.

Eestis on Microsoft toetanud alates 2008. aastast uusima tarkvaraga ligi 100 erinevat MTÜ-d koguväärtuses üle 600 000 EUR-i (Euroopas üle 42 000 MTÜ).  Kõik MTÜ-d, kes soovivad tarkvara taotleda, võivad kirjutada oma soovist [email protected] ning neid informeeritakse hetkel saadavast tarkvarast ning juhendadatakse taotluse tegemisel.

Koolitaja Kristjan Otsmann tutvustas inspiratsioonipäeval nippe, kuidas tehnoloogia abil paremini oma aega juhtida ning Toidupanga kommunikatsioonijuht ja Lets Do It World kommunikatsioonimeeskonna liige Nele Hendrikson rõhutas kommunikatsiooni olulisust MTÜde tegevuses. „MTÜ ongi kommunikatsioon, kui sa endast ei räägi, siis sind nagu ei olekski olemas.“ Ta lisas, et Teeme Ära kampaania puhul oleks olnud mõeldamatu saada 50 000 eestimaalast võssa koristama, ilma et sellest ei räägitaks.

Hendrikson ütles, et MTÜ peaks enda jaoks selgeks mõtlema oma täpsed eesmärgid. Samamoodi tuleb leida oma tegevusega seotud lood, mida avalikkusega jagada. Ta soovitas vabaühendustel teha enda jaoks ka arengustrateegia. See on kasulik nii teetähiste seadmiseks endale kui ka partnerite kaasamiseks – nõnda on näha, et MTÜ ei ole ühepäevaliblikas, vaid pidevalt edasiliikuv ja omi eesmärke täitev organisatsioon.

Tehnoloogia uusimaid trende tutvustasid inspiratsioonipäevval Microsofti tehnoloogiakonsultant Rasmus Reimo ja Premiere teenuste insener Toomas Ruus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755