Autor: Kadrin Karner • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MKM plaanib internetis inimeste privaatsust suurendavat seadusmuudatust

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) saatis täna kooskõlastusele elektroonilise side seaduse ja infoühiskonna teenuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille olulisim muudatus suurendab inimeste privaatsust internetilehekülgede külastamisel.

Seaduse muutmise tulemusena muudab Eesti sarnaselt ülejäänud Euroopa Liidu liikmesriikidega kohustuslikuks nõusoleku küsimise nn küpsiste (cookie) salvestamiseks tarbijate arvutites. „Küpsiste“ kasutamine annab infoühiskonna teenuste osutajatele võimaluse saada infot inimese eelistuste kohta, milliseid lehekülgi ta internetis külastab, milliseid otsingusõnu ta internetis kasutab jne. Info kogumise peamine eesmärk on tarbijale oma leheküljel kuvada talle potentsiaalselt huvipakkuvaid reklaame ja muud taolist infot.

Eelnõuga nähakse ette üleminekuaeg vähemalt pool aastat alates selle vastuvõtmisest ning selle aja jooksul peavad infoühiskonna teenuse osutajad oma tegevuse uute reeglitega kooskõlla viima.

Samuti korrastab eelnõu nii numeratsiooni kui ka raadiosageduste kasutamise regulatsiooni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755