Autor: Kadrin Karner • 20. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Saksimaa alustavad koostööd e-teenuste arendamiseks 

Eile allkirjastas peaminister Taavi Rõivas allkirjastas Leipzigis ühisavalduse Saksimaa peaministri Stanislaw Tillichiga, et anda roheline tuli koostööle e-teenuste valdkonnas.  

Peaminister ütles kohtumisel, et Eesti jagab hea meelega oma kogemusi e-teenuste arendamisest. “Samas oleme huvitatud ka Saksimaa kogemusest ja koostööst elektroonika vallas,” ütles peaminister ning kutsus Saksimaa eksperte Eestisse põhjalikumale visiidile, et konkreetsed koostööhuvid ja -kohad välja selgitada.

Eesti ettevõtete huvide paremaks esindamiseks avas peaminister Leipzigis ka aukonsulaadi, mis on juba üheksas Saksamaal.

Peaminister tänas aukonsul Sebastjan Gemkowit, et ta on enda peale võtnud Eesti inimeste ja ettevõtete huvide esindamise. “Nii Eesti kui Saksimaa näevad end areneva innovatsiooni- ja kasvukeskkonnana. Eesti aukonsulaat võiks kujuneda kohtumispaigaks, kus ettevõtete vahel kontakte luua, ideid vahetada ja koostööd algatada,” ütles Rõivas.

Saksimaal asub Euroopa suurim nano- ja mikroelektroonika klaster Silicon-Saxony, kus ligikaudu 2000 firmat arendavad ja toodavad peamiselt elektroonikakomponente, nendel baseeruvaid tooteid, tarkvara ja teenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755