Autor: Mait Kraun • 27. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma kõige kallimad firmad

Maailma kaks kõige väärtuslikumat firmat on naftahiid Exxon Mobil ja kõigile tuntud tehnoloogiafirma Apple. Kumma aktsiaid võiks omale aga soetada?

Apple ja Exxon on kaks kõige suuremat börsiettevõtet maailmas ning seega kõige suuremad firmad S&P 500 indeksis. Nende turuväärtus on koku 949 miljardit dollarit.

Mõlemad on see aasta tõusnud – Apple on sel aastal lisanud 15,7 protsenti ning Exxon Mobil 4 protsenti.

Investeerimispanga Cowen and Company müügijuht David Seaburg arvab, et ostuks on Apple parem valik.

„Me nägime, kuidas Apple on see aasta suurendanud oma väärtust. Nende nimi muutub tehnoloogiafirmade seas pärandiks,“ ütles Seaburg Yahoo Finance’ile eelmine kuu. „Apple tugevaim külg on kapitali jaotamise poliitika ja see viib nende aktsia kõvasti kõrgemale.“

Apple on kolmekordsitas aprillis oma aktsiate tagasiostu programmi ning tõstis kvartaalseid dividende 3,05 dollarilt 3,29 dollarile aktsia kohta.

Tehnilise analüüsiga tegelev Richard Ross peab Apple’il ka tehnilist pilti heaks. Ross tõi välja asjaolu, et Apple’i aktsia on teinud 2013. aasta juulis kahekordse põhja (hind langeb kaks korda samale tasemele), pärast mida on aktsia tõusnud üle 50 protsendi. Samuti on aktsia kõrgemal 200 päeva keskmisest hinnast, mis viitab edasisele tõusule.

„Apple on nimi, mis võiks kaubelda palju kõrgemal“ ütles Ross. „Aktsia tehniline ja sisuline pilt on praegu otsmiseks piisavalt head.“

Ross ja Seaburg tegid oma kommentaarid maikuu keskel. Pärast seda on Apple aktsia tõusnud ligi 8 protsenti. Seega on mõlemal analüütikul vähemalt praeguse hetkeni õigus olnud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755