Autor: Rudolf Osman • 4. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Töövahendid riistvara tootearenduses

Tutvusin Tallinnas kolme Buildit kiirendi tippmentoriga ning vestlesin nendega kasvavast riistvara idufirmade ärist ja Buildit kiirendist.

Zak Homuth on 4 aasta eest loonud riistvara disainitarkvara tootva Kanada idufirma Upverter. Zak rääkis, et Buildit mentorina ta näeb, et Eesti idufirmad on liiga ettevaatlikud tootearenduse faasis ning et nad võiksid näiteks rohkem "üle jala" prototüüpe teha. Praegu on kiirendis osalevad idufirmad veel väga kaugel töötavatest prototüüpidest ja nende suureks väljakutseks on jõuda reaalse tootmiseni. Ilmselt 10-30% riistvara idufirmadest leiavad tema meelest investori, sest Buildit kiirendi ise annab selleks suured eelised.

Rääkisin Zakiga tehtud videointervjuus töövahendistest, mida riistvara idufirmad võiksid oma töös kasutada (lisaks muidugi tema enda tootele).

http://youtu.be/Oryr0INheQI

Vaata ka Zaki ettekannete slaide Tallinnas, 3. juulil toimunud meetup-ilt.

 

 

 

Buildit riistvarakiirendi avas teise vooru

Tartus tegutsev riistvara kiirendi Buildit avas teise kandideerimisvooru. Kümnesse riistvara idufirmadesse investeeritakse kokku 200 tuhat eurot. Kolmekuuline programm algab 15. septembril, avaldusi riistvara idufirmadelt kogu maailmast võetakse vastu 20. juulini kiirendi veebilehel http://buildit.ee/. Buildit kiirendi esimeses voorus osalenud idufirmad lõpetavad kiirendi programmi augustis toimuval demo-päeval.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755