Autor: Merlin Mägi • 5. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priisalu: Eesti IT-arengut soodustab väike rahvaarv

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Jaan Priisalu ütles täna kohtumisel RIAt külastanud Omaani kaubandus- ja tööstusministriga, et Eesti infotehnoloogilise arengu põhjus on suuresti see, et meil on vähe inimesi.

Ali Masoud Al Sunaidy küsis kohtumisel Priisaluga, miks Eesti pole oma arengut nii tugevalt sidunud mõne teise valdkonnaga, nagu näiteks meditsiin, vaid on otsustanud arendada IT-d. RIA pressiteate kohaselt on peadirektori hinnangul selle põhjuseks meie väike rahvaarv ja riigi otsused kasutada infotehnoloogiat valitsusteenuste hõlbustamiseks.

"Meil on vähe inimesi ja ressursse, mistõttu tuleb leida viise administratiivse büroktaatia automatiseerimiseks," lausus Priisalu.

Ali Masoud Al Sunaidyt ja tema delegatsiooni huvitasid mitmed riigi IT-ökosüsteemi toimimise üksikasjad nagu ligipääs, toimimine ja ning turvalisus. Omaani minister ja tema delegatsiooni liikmed küsisid ka infosüsteemi haldussüsteemi, kriitilise infrastruktuuri kaitse ja turvaintsidentide käsitlemise kohta.

Omaani minister tunnustas Eestit IT-valdkonnas tehtu eest ning soovis jõudu selle töö jätkamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755