Autor: Merlin Mägi • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sulling: Eesti toetab Omaani IKT-püüdlusi

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling kohtus Omaani kaubandus- ja tööministri Ali Masoud Al Sunaidy'ga. Ministrid tõdesid, et Omaan kasutab aktiivselt Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) alast kogemust.

Minister Anne Sullingu sõnul toetab Eesti Omaani IKT-püüdlusi ning tal on hea meel, et Eesti juurtega ettevõttel on seejuures oluline roll. Omaanis on tugevalt esindatud tarkvaraarendaja AS Nortal, kes on valitud Omaani valitsusasutuste e-teenuste väljatöötajaks. Kokku on koostöös kohalike ettevõtetega plaanis välja töötada 66 e-lahendust.

IKT-alane koostööleping sõlmiti Eesti ja Omaani vahel 2013. aastal. Selle kohaselt aitab Eesti suurendada Omaani e-teenuste kvaliteeti ja kasutajasõbralikkust. Omaani ametnikud on käinud ka Eestis kohapeal tutvumas Eesti e-riigi lahendustega.

Minister Anne Sulling märkis, et Eesti ja Omaan võiksid mõelda koostööle ka teistes sektorites nagu turism, samuti tihendada omavahelist kaubavahetust, märgib MKM oma pressiteates.

Praegu on Omaan Eesti kaubanduspartnerite seas 77. kohal. Peamiselt ekspordib Eesti sinna masinaid ja seadmed. Peamine impordiartikkel Omaanist on alumiiniumtraat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755