Lõpp anonüümsusele Venemaa Wi-Fi avalikes võrkudes

Venemaal jõustub seadus, mille kohaselt pääseb avalikesse Wi-Fi võrkudesse isikut tõendava dokumendi alusel.

Alates 13. augustist on sideoperaatorid kohustatud identifitseerima iga avaliku võrgu kasutaja ees- ja perekonnanime, võimalusel ka isanime ning kontaktandmed, kasutades selleks isikut tõendavat dokumenti.

Uudisteportaali 3DNews teatel on sideoperaator kohustatud säilitama andmeid vähemalt 6 kuud ning vajadusel saab politsei neid nõuda kuritegude uurimiseks.

Seni aga ei ole selge, kuidas uusi nõudeid praktikas rakendatakse. Kuigi nõudeid põhjendatakse turvakaalutlustega, peaksid sideoperaatorid lubama kasutajaid internetti kasutajate endi poolt esitatud andmete alusel. Tõenäoliselt edastatakse andmed läbi spetsiaalse vormi, mille autentsus on kaheldav.

Täiendus: Moskva Linnavalitsus on teatanud, et piirang puudutab ainult riigi poolt finantseeritud avalikke Wi-Fi võrke, mitte kõiki avalikke võrke, vahendab ITAR-TASS. Samas valitseb aga endiselt segadus ning ekspertide hinnangul tuleb ka teisel sideoperaatoritel esitada nimekiri isikutest, kes on avaliku võrgu teenust kasutanud.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for an ANIMATOR

Derivco Estonia OÜ

01. märts 2018

Nortal is looking for a HEAD OF MARKETING

Nortal AS

28. veebruar 2018

Tallinna Linnakantselei otsib IT TEENUSTE PROJEKTIJUHTI

Tallinna Linnakantselei

09. märts 2018

Arvamused

Teabevara