Autor: Mait Kraun • 13. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tahab Vaiksesse ookeani ehitada ülikiiret merekaablit

Tehnoloogiahiid Google ja viis Aasia telekommunikatsioonifirmat on teinud kokkuleppe Vaikset ookeani läbiva kaablivõrgu ehitamiseks.

Kaabli nimeks saab „FASTER“. Selle esialgne andmeside maht saab olema 60 terabaiti sekundis ning ühendab omavahel Los Angelest, Portlandi, San Franciscot, Oregoni ja Seattle’it Jaapani linnadega Chikura ja Shima, vahendab Fox Business.

Süsteemi tarnija saab olema NEC corp, kes ütles oma avalduses, et ehitustööd algavad kohe ja kaablivõrk saab töövalmis 2016. aastaks.

Võrk ehitatakse nõnda, et seda on võimalik ühendada ka teiste kaablivõrkudega ulatumaks ka teiste Aasia riikideni.

Google tegeleb hetkel võrgu „Fiber“ arendamisega, mis pakub ülikiiret televisiooni ja interneti võimalust. Läbirääkimisi on alustatud 34 USA linnaga, et selgitada võimalusi "Fiber" võrguühenduse loomiseks. Kokkulepe iseloomustab Google püüdlusi oma võrgu projekte veelgi laiendada.

Projekti on kaasatud ka China Mobile International, China Telecom Global, Time Dotcom Bhd’s Global Transit, KDDI Corp ja Singapore Telekommunicationis Ltd.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755