Internetis võib tõesti ruum otsa saada

Võrguinsenerid on sel nädalal ärevil, sest internet on kasvanud kohati suuremaks kui selle ülekandeseadmestik, vahendab Wall Street Journal.

Internetiteenuste pakkujad, korporatsioonid ja ülikoolid tuginevad kõik ühisele võrgumarsruudile, et saata veebis e-maile, videoid ja kõike muud sinna, kuhu ta peaks jõudma. See „Interneti atlas“ on aga tihenenud ning masinad teevad ponnistusi, et kõiki lehti ja andmeid üleval hoida.

Kuigi täpset arvu on raske hinnata, on paljud tehnikud teatanud, et interneti liinide number on jõudnud üle poole miljoni piiri. Vanemad võrguruuterid tehnoloogiaettevõttelt Cisco Systemsilt ja teistelt teenusepakkujatelt ei saa tulevikus kohandamiseta enam toimida.

Parandamine on aga lihtne – insenerid võivad osta uusi seadmeid või tõsta ruuterita mälu ja need taaskäivitada. Samas peavad paljud veebiettevõtted oma seadmeid korrastama ükshaaval ning sellise tegevuse tagajärgi on raske hinnata. Juba praegu on paljud veebisaidid korrastustööde tõttu kannatada saanud ning tulevikus võib olukord halveneda.

Juba 90-date lõpus hoiatasid eksperdid, et süsteemid võivad lõpetada töö kui koormus järsult suureneb. Nad lihtsalt ei olnud loodud nii suureks laienemiseks. Erilisi probleeme aga sajandivahetusel ei tekkinud.

Seekord on internetispetsialistid oma sõnavõttudes natuke ettevaatlikumad, vaatamata sellele, et interneti kasv on olnud plahvatuslik.

Osale arutelus

  • Mait Kraun

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara