Autor: Merlin Mägi • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Ossinovski arutas IT-valdkonna tööjõu vajadusi

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski arutas Cybernetica AS juhatusega IT-valdkonna lõpetajate tööhõive trende ja tööjõu vajadusi.

Minister Ossinovski sõnul on tööandjate väljakutsed IT-tööjõu leidmisel avalikkusele hästi teada. „Selleks, et probleemi tõhusalt lahendada, tuleb seda ka süvitsi mõista. Me peame teadma, miks jäetakse õpingud pooleli ning kuidas IT-haridusega töötajaid tegelikult tasustatakse,“ rõhutas minister.

Tudengite õpinguteaegse tööturukäitumise analüüsimiseks tellis Haridus- ja Teadusministeerium Cybernetica ASilt uuringu, milles kasutati innovaatilist ja turvalisemat uuringumetoodikat. Metoodika võimaldab säilitada inimeste andmete privaatsuse suuremal määral kui senini kasutusel olnud uuringuvõtted. Uuring valmib tuleva aasta mais ning annab ülevaate, kuidas on omavahel seotud IT- haridus ja töötasu ning ülikooli ajal töötamine ja nominaalajaga lõpetamine.

Cybernetica teadur Dan Bogdanov selgitas, et tellitud uuringu läbi viimiseks vajalike andmete kasutamisele rakenduvad ranged privaatsusnõuded. „Privaatsust on võimalik säilitada, kasutades Cyberneticas välja töötatud andmete privaatse töötlemise platvormi Sharemind,“ sõnas Bogdanov ning osutas, et seda tehnoloogiat saab kasutada ka paljude teiste, privaatseid andmeid sisaldavate andmebaaside avamiseks ning nende toel uurimuste läbi viimiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755