Autor: Merlin Mägi • 15. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT tegi 300Mbit/s mobiilse interneti klientidele kättesaadavaks

EMT avas klientidele võimaluse kasutada 4G LTE-A mobiilset internetti allalaadimiskiirusega kuni 300Mbit/s.

 “300Mbit/s kiiruse klientide kasutusse toomisega jätkame EMT kui innovaatilise ja kiire mobiilivõrguga operaatori traditsiooni. Kindlasti kasvab uut LTE-A tehnoloogiat toetavate seadmete arv aja jooksul ning müügile jõuavad ka uusi tippkiirusi toetavad nutitelefonid. Kui küsida aga, miks klientidel nii suurt allalaadimiskiirust üleüldse vaja on, siis on vastuseks kasvav nõudlus videosisu järele, mis ka mobiilsetes seadmetes võidukäiku teeb,” rääkis EMT ja Elioni tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

LTE-A on esimeste piirkondadena kättesaadav Kiisal ja lähipäevil Tallinnas Teletorni ümbruses. “Need on piirkonnad, kus mobiilset internetti kasutatakse rohkem kui mujal, kuna piirkonnas on palju väikeseid eramuid, mis pole kaablivõrku ühendatud,” selgitas Tammiste. EMT jätkab koheselt uute LTE-A toega tugijaamade lisamist ja kuni 300Mbit/s leviala kiiret laiendamist, varustades tugijaamu kõrge ühenduskiiruse eelduseks oleva valguskaabliühendusega. Jätkub ka võrgu häälestamine uue tehnoloogia jaoks ja võrgusõlmede uuendus, teatas EMT oma pressiteates.

Alates 15. augustist saavad uut tippkiirust kasutada uued internetipakettidega Internet Arvutis XL+4G, Internet telefonis XXL+4G, EMT Mobiilne elu 20GB ja 40GB liitujad, kes on soetanud LTE-A standardit toetava seadme ning asuvad teenust toetava tugijaama tööpiirkonnas. Kõigile olemasolevatele eeltoodud pakettide kasutajatele avatakse uued kiirused alates 15. septembrist. Kui praegune kasutaja soovib tippkiiruseid koheselt kasutama hakata, avatakse uued kiirused talle sooviavalduse järel personaalselt.

Eesti esimese 4G võrgu avas EMT 2010. aasta detsembris ning täna katab 4G võrk 98% Eesti pinnast. EMT kuulub koos Elioniga Eesti Telekomi gruppi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755