Autor: Kadri Põlendik • 22. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milline idufirma on kõige rohkem raha korjanud?

Kaheksa aasta jooksul on Eesti idufirmadesse investeeritud 138 miljonit eurot, kusjuures lõviosa ehk 72% rahast tuleb välismaalt.

Trend on sel aastal jätkunud ning kodumaalt pärit idusid on tabanud järjest rõõmustavad uudised. Jaanuaris sai 4,7 miljonit eurot tarkvaraarendustööriistu tootev ZeroTurnaround. Fits.me ja Yoga mõlemad tõstsid teineteise järel kapitali veidi üle 2 miljoni euro. Vastu suve toimus tänavune tähtinvesteering - TransferWise'i investorite ringi lisandus Richard Branson, kes koos seniste investoritega panustas panganduses revolutsiooni läbi viivasse idusse rohkem kui 18 miljonit eurot. Nende kolme tehingu vahele jäi kümmekond väiksemat investeeringut ja väga tõenäoliselt on sel aastal veelgi sarnaseid uudiseid oodata.

Loe pikemalt Äripäeva uudisteportaalist

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755