Autor: Merlin Mägi • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siseminister määras SMIT-le erakorralise auditi

Siseminister Hanno Pevkur andis täna ministeeriumi siseauditi osakonnale korralduse viia Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses läbi erakorraline audit.

„Olen andnud korralduse erakorralise auditi läbiviimiseks ja palunud auditi läbiviimisel abi nii Riigi Infosüsteemide Ametilt kui politsei teabeturbe ekspertidelt. Ootan auditi tulemusi hiljemalt kuu aja pärast ja usun, et ka SMIT ise osutab auditi läbiviimisel igakülgset abi, et Päevalehes toodud väited kontrollitud saaks,“ märkis Pevkur.

Pevkur ütles täiendavalt, et kuigi lehes toodud väited esitanud SMIT-i endine töötaja ei soovinud seda teha oma nime alt, avalikustab ta auditi edukaks läbiviimiseks oma isiku. „Tõe väljaselgitamise huvides peaks isik olema valmis oma väiteid auditeerijatele ka selgitama. Infosüsteemidega ja eriti veel inimeste turvalisust tagavate süsteemidega manipuleerimine on väga tõsine süüdistus ja kui esitatud väited peaksid tõele vastama, peavad manipuleerimisega tegelenud inimesed oma tegude eest ka vastutama,“ lisas Pevkur.

Siseministri täna allkirjastatud käskkirja kohaselt viib erakorralise auditi läbi Siseministeeriumi siseauditi osakond, kaasates Riigi Infosüsteemide Ameti ning Politsei- ja Piirivalveameti teabeturbebüroo eksperte ning vajadusel teisigi selle valdkonna eksperte. Auditi tähtaeg on 25. september.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755