Autor: Merlin Mägi • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Põhja-Iirimaa sõlmisid e-teenuste arendamise kokkuleppe

RIA peadirektor Jaan Priisalu ning Põhja-Iirimaa rahanduse ja personali departemangu ühisteenuste agentuuri juht Paul Wickens sõlmisid kokkuleppe kogemuste vahetamiseks ja ühisprojektide loomiseks riiklike e-teenuste arendamisel.

Põhjaiirlased nentisid, et Eesti elanike digtaalse kultuuri tase on muljetavaldav ning nad sooviksid seda kogemust RIA toel üle kanda oma riigi konteksti, kus praegu on käimas ambitsioonikas valitsusteenuste digitaliseerimise programm.

Põhja-Iirimaa eesmärk on muuta 2019. aastaks 70% riigi ja kodaniku vahelisest suhtlusest veebipõhiseks. RIA soovib Põhja-Iirimaaga ja Ühendkuningriigiga tervikuna arendada piiriüleseid e-teenuseid, mis muudaksid võõrsil viibivate Eesti kodanike suhtlemise riigiasutustega tõhusamaks ja mugavamaks.

Mullu sõlmis RIA Ühendkuningriigiga kokkuleppe kogemuste vahetamiseks e-teenuste disaini, aritektuuri ja turvalisuse alal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755