Autor: Merlin Mägi • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi ja erasektori koostöös käivitatakse Mobiil-ID teavituskampaania

Riigi ja erasektori koostöös käivitatud NutiKaitse 2017 projekti raames viiakse oktoober-november 2014 läbi Mobiil-ID teavituskampaania.

Kampaania eesmärk on tutvustada Mobiil-ID võimalusi ning suurendada Mobiil-ID kasutajate arvu, sest Mobiil-ID on turvaline viis, kuidas nutiseadmetes isikuid tuvastada ja mugav viis digitaalallkirja andmiseks.

Projekti juhib Vaata Maailma sihtasutus, kes pöördub organisatsioonide poole palvega osaleda klientidele suunatud Mobiil-ID teavituskampaanias.

Uuringute järgi kasutas nutitelefone 2013. aasta lõpus juba rohkem kui 50% Eesti elanikkonnast ning noored vanuses 15-19 peaaegu eranditult. ID-kaardi elektroonilisi võimalusi kasutab ligi 600 000 inimest, kuid on selge trend, et üha rohkem inimesi kasutab nutiseadmeid ning üha rohkem teenuseid kolib samuti nutiseadmetesse.

Kampaanias osalemist on juba kinnitanud NutiKaitse 2017 koostööleppe algatajad: AS Sertifitseerimiskeskus, Riigi Infosüsteemi Amet, Swedbank, SEB, EMT, Elion, Elisa, Tele2 ja Vaata Maailma SA. NutiKaitse 2017 projekti üheks eesmärgiks on, et vähemalt 300 000 inimest Eestis kasutaks nutiseadmetes Mobiil-ID teenust.

Lisainfo NutiKaitse 2017 algatuse kohta http://www.vaatamaailma.ee/nutikaitse

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755