Autor: Juhan Lang • 3. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alastipildid panid rallima küberturvajate aktsiad

Küberturvaettevõtete aktsiad rallivad, sest viimastel päevadel on laineid löönud uudised Hollywoodi staaride alastipiltide massilisest lekkest.

Samuti püüdsid häkkerid hiljuti varastada maailma suurima ehitustarvete jaemüüja Home Depoti klientide krediitkaardiandmeid. Küberturbe sektori ühed kuumimad aktsiad Palo Alto Networks ja FireEye reageerisid sellele eile võrdlemisi suure tõusuga, kerkides vastavalt 5,6% ja 9%.

Home Depot kinnitas teisipäeval, et teeb koostööd pankade ja õiguskaitseorganitega, uurimaks mõningast „ebatavalist tegevust“ seoses oma klientide andmetega.

Teade tuli kõigest tund pärast seda, kui internetti lekkisid Hollywoodi näitlejanna Jennifer Lawrence’i ja sajakonna teise kuulsuse alastifotod. Välismeedia andmetel murdis häkker fotode saamiseks sisse Apple’i pilveteenusesse iCloud.

Apple’i teatel said häkkerid privaatfotodele ligi korduvalt salasõnu arvates ja turvaküsimustele vastates. Uudistekanali CNN teatel pole see esimene kord, kui häkkimisskandaal on küberturvet pakkuvate ettevõtete aktsiad rallima pannud.

Veel tänavu rallis FireEye aktsia pärast seda, kui Ühendriikide odavmüügikett Target maadles hiiglasliku rikkumisega, mis mõjutas umbes 40 miljonit klienti.

Et küberrünnakud on järsult kasvanud just viimastel aastatel, võib välja lugeda mõlema küberturbefirma hiljutisest aktsiate esmaemissioonist (IPOst). Palo Alto kaasas 260 miljonit dollarit 2012. juunis ja alustas kauplemist New Yorgi börsil.

FireEye kaasas 304 miljonit dollarit veel mullu ja alustas kauplemist tehnoloogiaettevõtetele spetsialiseerunud Nasdaqi börsil.

Hoolimata häkkimisskandaalide kasvule on mõlemad ettevõtted liikunud tänavu eri suunas. Vaatamata eilsele rallile on FireEye aktsia sel aastal kukkunud 23%, ent Palo Alto on seni hiilanud 56% tõusuga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755