Autor: Rudolf Osman • 10. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lekkis 4,9 miljonit Gmaili parooli

Väljaanne Vedomosti viitas Bitcoin Security foorumis eile hilisõhtul avaldatud infole, et lekkinud on 4,9 miljoni Gmaili konto parooli.

Paroolide leke toimus jätkuks paar päeva varem veebis lekkinud Yandexi ja Mail.ru kontode paroolidele. Ühe Bitcoin Security foorumi kasutaja andmetel on enam kui 60% Gmaili e-posti aadressidest kehtivad.

Google esindaja sõnul toimub ettevõttes juhtunu uurimine ja kommentaare jagatakse hiljem. Google soovitab kasutada Gmaili teenuse puhul kaheetapilist autentimist, et välistada võõrastele ligipääs kirjavahetusele.

8. septembril selgus, et ligi 6 miljonit Yandexi ja Mail.ru kontode parooli on lekkinud. Ettevõtete sõnul pole enamik lekkinud paroolidega kontosid aktiivsed. Arvatavasti toimus paroolide leke kuritahtlike häkkerite rünnaku tagajärjel, milleks kasutati viirusega nakatunud arvuteid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755