Augustis sündis uus mobiilimüügi rekord

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased augustis 39 100 uut mobiiltelefoni, mis on kümme protsenti enam kui kuu varem.

Tele2 Eesti tootesortimendi juhi Risto Taliaru sõnul mõjutas augusti müüki kõige rohkem kooli algus ning osteti pigem odavama otsa nutitelefone. “Soodsamate telefonide valik on väga lai ja läheb veel kirjumaks, sest varem või hiljem murravad Eesti turule maailmas praegu ilma tegevad uued Aasia päritolu mudelid,” ütles Taliaru.

“Nutitelefonide tehnoloogia on jõudnud küpsesse ja töökindlasse faasi. Kõik tootjad otsivad praegu uut vau-faktorit. Proovitakse erikujuliste ekraanide ja kantavate seadmetega, kuid uut suurt uuendust pole suudetud arendada,” lisas Taliaru.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli 2014. aasta augustis müüdud mobiiltelefonidest 11 100 tava- ja 28 000 nutitelefonid. 2014. aasta augustis müüdi Eestis mobiiltelefone 7 miljoni euro eest. Kokku on Eestlased kaheksa kuuga ostnud 248 000 uut telefoni.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for an ANIMATOR

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

Teabevara