24. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa kaalub Skype'i keelamist

Vene riigiduumas on kaalumisel eelnõu, mille järgi on sideoperaatorid kohustatud IP-telefonide numbreid helistamisel mitte muutma.

Kui IP-teenust kasutades helistada, näitab operaator helistaja numbrit kohalikuna, kuid tagasi helistada sellele ei saa. Eelnõu autorid nimetavad seletuskirjas sellist praktikat kahjulikuks. Muudatuste elluviimine tähendaks sisuliselt Skype'i keelamist Venemaal, kirjutab Vedomosti.

Eelnõu üks autoritest, duumasaadik Jaroslav Nilov väitis, et nende plaan pole keelata Skype'i. Tema sõnul arutatakse kavandatavad muudatused läbi telekommunikatsioonifirmade esindajate ja teiste asjaga seotud ärivaldkondade juhtidega. "Meie eesmärk on reguleerida selles sektoris n-ö hallid tsoonid," ütles Nilov. Ta tõi reguleerimist vajavate näidetena välja petukõned raha väljapressimiseks, terrorismi vastase võitluse ja muud kriminaalsed tegevused.

Eelnõu viisid duumasse saadikud Jaroslav Nilov, Igor Lebedev, Vadim Dengin, Leonid Levin, Andrei Svintz ja Vladimir Krupennikov.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755