Tehnohack: kolme päevaga ideest toimiva seadmeni

TTÜ Mektory majas toimub 24.-26. oktoobril selle sügise suurim riist- ja tarkvara ehitamise üritus Tehnohack, mille eesmärgiks on jõuda nädalavahetuse jooksul ideest reaalse toimiva seadmeni.

Tehnohackil kohtuvad innovaatiliste ideede autorid riistvara- ja tarkvarainseneride ning ärinõustajatega. Ürituse tulemusena sünnivad ideedest reaalsed seadmed – on selleks siis NFC-põhine ligipääsusüsteem, nutilinnumaja, muusika taktis vilkuvate juhtmetega kõrvaklapid või midagi muud.

Tehnohacki peakorraldaja TTÜ teadlane Heigo Mõlder: „Pole tähtis, millised oskused Sul on – igaüks, kes tahab ehitada, on teretulnud. Me otsime inimesi tudengitest kuni tõeliste ekspertideni välja. Eriti oodatud on start-up-ettevõtted ja nende ideed. Vabalt võib osaleda ka mõne hobiprojektiga.“

Skeemipesa toob omalt poolt üritusele mentorid, kes aitavad seadmete ehitamisele kaasa nii nõu kui ka jõuga. Mektory keskus pakub ehitajatele oma kaasaegset seadmeparki – 3D-printereid, CNC-freespinke, joote- ja mõõteseadmeid, arvuteid. Skeemipesa saab iga väljavalitud ideed komponentide ostul toetada vähemalt 200 euro ulatuses.

Võistluse žüriist leiab Ajujahi korraldajad, Teaduspark Tehnopoli Startup Inkubaatori ja Prototroni esindajad. Hästi teostatud nutikaimatel ideedel on võimalus otse pääseda Ajujahi top 40 väljavalitu sekka, saada Teaduspark Tehnopoli Startup Inkubaatorilt  kolmekuuline Startup Akadeemia koolitusprogramm koos töölaua kasutusõigusega koostöötamiskeskuses või saada otse 20 väljavalitu hulka järgmises Prototroni voorus. Hobiprojekti ehitajatele on mitmeid väiksemaid auhindu.

Kõigil on võimalus esitada ideid kuni 12. oktoobrini. Seejärel valitakse nende seast välja parimad, mida hakatakse ehitama 24. – 26. oktoobrini.  Üritusele registreerumine on avatud kuni 21. oktoobrini. Täpsemat infot loe siit.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara