29. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti taustaga idu kaasas 20 miljonit eurot

Prantsusmaa üks suurem investeerimisfirma Naxicap Partners investeerib rahvusvahelisse Eesti ettevõttesse Adcash OÜ 20 miljonit eurot ning omandas 25% ettevõttest.

Erinevalt algselt pressiteates kirjas olnud 80 miljoni euro suurusest investeeringust oli tegelik investeeringu suurus 20 miljonit, kinnitas ettevõtte juht Thomas Padovani. 80 miljonit eurot on hinnanguliselt kogu firma väärtus.

Online-reklaamivõrgustiku teenust pakkuv Adcash võimaldab klientidel viia läbi reklaamikampaaniad veebis ja ka mobiilirakenduste vahendusel, võimaldades klientidel reklaamiplatvormi kaudu sihtrühmani jõuda sobivaimate kanalite kaudu.

Eesti juurtega ettevõtte asutas Thomas Padovani 2008. aastal Tallinnas. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, harukontorid on Bulgaarias Sofias, Mehhikos Queretaros ja Prantsusmaal Pariisis. Adcash annab Eestis tööd 56 inimesele, kokku töötab Adcashis 80 inimest. Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 25 miljonit eurot.

„Viimaste aastatega on Adcash läbinud ülikiire kasvu, kahekordistades 2013. aastal ettevõtte käibe aasta varasemaga võrreldes. Partnerlus Naxicap Partners´iga võimaldab meil kiirelt kasvava ettevõttena tõhusamalt meie arengut kujundada ja paremini vastata üleilmselt ja kiirelt kasvava ettevõtte vajadustele,” selgitas Adcashi tegevjuht Thomas Padovani pressiteate vahendusel.

"Teeme sedasama, mida Google Adsense (kuvab reklaame vastavalt sellele, millise sisuga veebis neid näidatakse - toim), ainult keskendume meelelahutusveebidele," selgitas ettevõtte juht Thomas Padovani aasta tagasi. Padovani tuli Prantsusmaalt Eestisse 2007. aastal. Aasta hiljem käivitas ta endale ja abikaasale kuuluvas 40ruutmeetrises äärelinnakorteris Adcashi.

Välisrahastuseta ehitas ta idufirma üles enda tööga ja selgitab oma edu Prantsusmaa klientidele keskendumisega. "Kaasasime sõbrad ja väliskliendid, kes soovisid Prantsusmaa veebikasutajatele reklaame kuvada. Alustasime Prantsusmaalt ja täna annab see müügist 20-30%," seligtas ta. Suurima lepingu sõlmis ettevõtja veebilehitsejapõhise arvutimängude arendamisvõimalust pakkuva Gameforge´iga.

Esimesel tegutsemisaastal ulatus käive 900 000 euroni, 2012. aastal teenis ettevõte 14 mln eurose käibe juures 2,8 mln eurot kasumit. Viiendik käibest teeniti Prantsusmaalt, teine samapalju Saksamaalt. Suuruselt kolmas turg oli USA, mis andis kümnendiku käibest. Koos Eestiga müüb ettevõte enda teenuseid 30 riiki.

Ettevõtte omanikud on läbi Webinfluece Group OÜ Thomas Jean Lucien Padovani ja Arnaud Granal. Padovani on ka üks 2013. aasta konkursi Aasta Ettevõtja nominent.

Sihiks mobiiliturg

„Otsustasime Adcashi investeerida, sest ettevõtte loodud reklaamiplatvorm pakub kõrgetasemelist teenust ning näeme suurt potentsiaali mobiilsel reklaamiturul, kuhu Adcash äsja siirdus. Naxicap Partners tahab aidata Adcashil olemasolevaid arenguvõimalusi efektiivsemalt realiseerida. Meid võlus Adcashi rahvusvaheline profiil, nende dünaamilisus ja võimekas juhtkond, kes on taganud kvaliteetse teenuse ka ettevõtte kiire kasvu ajal,“ ütles Naxicap Partnersi juhatuse liige Axel Bernia.

Adcashi klientideks on ettevõtted, kes soovivad leida sihtrühmani jõudmiseks sobivaimad reklaamikeskkonnad, kuid aitab leida uusi reklaamikliente ka veebilehtedele ja mobiilirakendustele. Adcash vahendab klientide reklaame ligi 200 riiki. Adcashi vahendusel jõuab klientide reklaam enam kui 100 000 veebilehele ja iga päev enam kui sadade miljonite kasutajateni, 2013. aastal vahendas Adcash üle 50 miljardi reklaami.

Adcashi reklaamikliendid on ettevõtted Prantsusmaal, Suurbritannias, Hispaanias, Itaalias, Bulgaarias, Türgis, Venemaal, Mehhikos, Hiinas, Indias ja Eestis. Adcashi klientideks on teiste seas näiteks Alibaba, Easyvoyage, Electronic Arts, Ubisoft, Spotify, King jpt

Autor: Harry Tuul, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755