Autor: Merlin Mägi • 29. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal on Baltikumi suurim tarkvaraarendusettevõte ning juhtiv IT-eksportija

Baltikumi investeerimispank Prime Investment reastas 2013. aasta tulemuste põhjal Balti riikide IKT-ettevõtted ja Nortal tuli esimeseks 5 suurima tarkvaraarendusettevõtte ja 5 ekspordiga tegeleva ettevõtte tihedas konkurentsis.

Nortali juhi Priit Alamäe sõnul on Euroopa majanduse jahtumise tõttu ka Baltikumi turu kasv selgelt viimaste aastate jooksul aeglustunud ning absoluutnumbrites märkimisväärset kasvu saab järgneva viie aasta jooksul teha vaid väljaspool Baltikumi. “2014. aastal kasvab Nortal ca 15%, käibest tuleb ca 65% väljastpoolt Balti riike ja praegused trendid näitavad, et see osakaal kasvab ka tulevatel aastatel. Suurimat kasvu toovad Nortalile tootmise, logistika, tervishoiu sektorid ja avalik sektor. Geograafiline fookus on meil jätkuvalt Baltikumi, Põhjamaade ning GCC (Gulf Cooperation Council) riikidel,” lisas Alamäe.

Investeerimispanga Prime Investment koostatud raporti põhjal kasvas Balti riikide IT-sektor 2013. aastal (võrreldes 2012. aastaga) 8,6%. Kogu tulu, sealhulgas riistvara müügist, tarkvara ja teenuste edasimüügist saadud tulu kasvas vaid 5%.

Balti IKT turgu hõlmava raporti näol on tegemist iga poole aasta tagant avaldatava ülevaatega hiljutistest arengutest Balti riikide infotehnoloogia, telekommunikatsiooni ja internetiteenuste sektoris. Ülevaade kajastab piirkonna olulisimaid korporatiivseid sündmusi, ettevõtete ühinemisi ja ülevõtmisi kohalikul IKT turul ning sisaldab muu hulgas juhtivate IT-ettevõtete edetabelit, mille koostamise aluseks on ettevõtete IT-teenustest saadavad äritulud. Prime Investment on Balti riikide IT-ettevõtete edetabelit koostanud juba alates 2002. aastast.

Prime Investment on piirkonna juhtivaid investeerimispanku, mille tegevusvaldkondade hulka kuuluvad muu hulgas ettevõtete ühinemised ja ülevõtmised, äriühingute väljaostmised, kapitali kaasamine, ettevõtete tegevuse ümberkorraldamine ja strateegiline nõustamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755