Autor: Merlin Mägi • 1. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

McDonald's lihtsustab maksmist uute Apple'i mobiilitehnoloogiatega

Restoranikett McDonald’s ja Apple alustasid koostööd, mille tulemusena võtab McDonald’s kõigis USA restoranides kasutusele Apple Pay teenuse. Mobiilimakse teenus lihtsustab restoranis arvete tasumist ja on kättesaadav kõikidele iPhone 6, iPhone 6 Plus või Apple Watch omanikele.

Apple Pay on hetkel saadaval üksnes USA’s, kuid Baltikumis kaalutakse võimalusi lahenduse kohalikuks arendamiseks. “McDonald’s külastajad hindavad kiirust ja lihtsust, mistõttu arendame klienditeenuseid pidevalt. Parima külastuskogemuse ja kiire ning lihtsa teenuse tagamiseks plaanime uusi digitaalteenuseid kasutusele võtta ka Eesti restoranides," ütles McDonald’s Baltikumi turundusjuht Marius Stonkus.

McDonald’s ja Apple’i koostööst saavad enim kasu külastajad, kes kasutavad mõlema brändi teenuseid igapäevaselt. Mobiilimakse tegemine toimub kontaktivaba lähivälja tehnoloogia NFC vahendusel, mille toel saab makseid teha nii letis kui ka drive-in’is. Kasutajate maksed arvestatakse maha iTunes Store kontoga seotud krediit- või pangakaardilt. McDonald’s ja selle frantsiisivõtjad investeerisid NFC tehnoloogiasse ettevõtte digitaalstrateegia raames ja lähtudes tarbijate kerkivast nõudlusest digiteenuste järele. McDonald’s jätkab mobiilimakse võimaluse lisamist restoranidesse kogu maailmas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755