Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rovio teatas suurkoondamisest

Põhjanaabrite edulugu, mängulooja Rovio andis teada, et koondab Soomes 130 töötajat, mis on 16 protsenti ettevõtte tõõjõust.

"See on kurb päev," säutsus Rovio juht Peter Vesterbacka.

Roviol on kokku 814 töötajat, kes asuvad Soomes Espoos ja Tamperes. Ehkki ametlikult pole ettevõte seda uudist kommenteerinud, selgitab blogisissekanne, et nende kasv on olnud liiga kiire ja koondamise eesmärk on kulusid optimeerida. Rovio on üle maailma tuntud telefonimängu Angry Birds looja.

Läinud aastal Rovio käive veidi kasvas, kuid võrgumängude müük näitas langust. Kuigi ettevõtte kasum vähenes mullu poole võrra, oli see ikkagi märkimisväärsed 36,5 miljonit eurot.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755