Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 12. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google toob turule seni oma suurima nutitelefoni

Google toob eeldatavasti sellel kuul turule oma seni suurima nutitelefoni, mis suurendab veelgi enam konkurentsi kiiresti kasvaval ülisuurte nutitelefonide turul, kinnitavad asjaga kursis olevad inimesed.

Uuel telefonil, mille koodnimi on Shamu, viidates tapjavaalale, on 5,9 tolli suurune ekraan ning kõrge resolutsiooniga ekraan. Telefoni müüakse Nexuse brändi all.

Uus telefon saab olema suurem kui Apple iPhone 6 Plus ning Samsung Galaxy Note, mis oli esimene edukas sellises formaadis telefon. Google plaanib välja tulla ka oma uue Androidi mobiiliplatvormi süsteemiga.

Uut, tahvelarvuti ja mobiiltelefoni vahel olevat nutitelefoni kutsutakse phabletiks; selliste seadmete ekraan on viis või enam tolli ning esmalt nähti nende sihtgrupina lühinägelikke, eakaid kliente.

Kuna telefonid on pelgalt helistamiseks mõeldud seadmest arenenud arvutiteks, millega saab teha tööd ja vaadata videosid, siis on suuremad seadmed äratanud klientides ka palju huvi.

2011. aastal oli phabletite turumaht globaalsel turul vaid 1%. Sellel aastal on nende hiigeltelefonide turumaht aga kasvanud juba 24%-le, selgub Strategy Analytics andmetest.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755