Rõivas: riikideülesed e-teenused toovad kaasa majanduskasvu

Peaminister Taavi Rõivas rõhutas Aasia-Euroopa kohtumisel Milaanos, et Euroopa Liidu ja Aasia vahel on vaja suurendada kaubavahetust ning e-teenuste kasutusele võtmine aitab sellele kaasa.

Peaminister ütles oma sõnavõtus, et Eesti seisab selle eest, et kaubavahetus Aasiaga suureneks. Rõivase sõnul peaksid kaupade, kapitali, teenuste ja inimeste vaba liikumisega kaasnema ka andmete piiriülene liikumine.

“Digimaailmas ei ole riikide suurusel ja nende vahelisel distantsil vahet. Eestil on e-teenuste valdkonnas pikaajalised kogemused ja me näeme, et nende kasutamine kaotab bürokraatia barjääre, tõstab oluliselt majanduslikku efektiivsust ja loob konkurentsieeliseid,” ütles kohtumisel Rõivas.

Peaministri sõnul nägi kogu maailm, et internetipank tõi kaasa pangateenuste hinnalanguse ja andis tõuke majanduskasvuks. “Niisamuti loob digiallkirjade riikideülene kasutuselevõtt eeldused suuremaks majandusaktiivsuseks,” märkis Rõivas. Eesti usub, et digitaalse ühtse turu käivitamisega on võimalik märkimisväärselt kokku hoida raha ja aega.

“Ainuüksi Euroopas tooks digitaalse ühtse turu käivitamine 250 miljoni euro ulatuses täiendavat majanduskasvu. Eestis säästab iga inimene e-teenuseid kasutades terve töönädala jagu aega aastas - see on hinnanguliselt kaks protsenti kogu sisemajanduse kogutoodangust,” tõi peaminister näite.

“Me võime vaid ette kujutada kui suure majandusliku efekti me saavutaksime ühtse digitaalse turu loomisega Euroopa ja Aasia vahel,” lisas peaminister.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara