Autor: Merlin Mägi • 22. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia uus andmekeskus säästab aastas 200 000 eurot

Eesti Energia avas eile Auvere tööstuskompleksis uue andmekeskuse, mis teenindab suuremat osa Ida-Virumaal asuva põlevkivitööstuse IT-lahendustest. Vajadusel on andmekeskus võimeline üle võtma ka Tallinnas asuva serverikeskuse funktsioonid.

Eesti Energia IT juhi Agnes Roosi sõnul on infotehnoloogial ettevõtte töös väga oluline roll. „Infotehnoloogiaga on tihedalt seotud kogu tootmisahel alates põlevkivi kaevandamise planeerimisest, jaamade ja õlitehaste tööst kuni energiakaubanduseni. Eesti Energia on ka üks Eesti suurimaid arveväljastajaid - igakuiselt saadame klientidele üle poole miljoni arve, neist 67% elektrooniliselt. Meil on 21 erinevat veebiteenust, mida külastatakse enam kui miljon korda kuus,” kirjeldas Roos IT rolli Eesti Energias. Lisaks on infotehnoloogia tähtsal kohal ka Elektrilevi jaotusvõrgu juhtimisel. Uus andmekeskus aitab tagada infotehnoloogiliste funktsioonide talitluspidevust.

Lisaks annab valminud andmekeskus ka märkimisväärse säästu püsikuludelt. „Kui varasemalt oli Ida-Virumaa IT-süsteem üsna aegunud, asus hajusalt Narvas ja Jõhvis ning oli ettevõttele kulukas üleval pidada, siis ainuüksi püsikuludelt hoiame tänu uuele andmekeskusele aastas kokku 200 000 eurot,“ rääkis Roos avamisel. „Vana lahenduse toite ja jahutuslahendused olid sisuliselt ammendunud. Uus andmekeskus annab meile piisavalt paindlikkust IT-süsteemide edasiseks arendamiseks,“ lisas Roos.

Auveres asuv serverimajutus vastab kõigile kaasaegsetele nõuetele - seal on dubleeritud elektritoide, modulaarne UPS lahendus, gaaskustutussüsteem ja efektiivne vabajahutuse lahendus. Loomulikult on kõik olulised näitajad monitoorigus ja spetsialistid saavad koheselt teate kui esineb kõrvalekaldeid seatud tehnilistest raamidest. Andmekeskus rajati koostöös Telegrupiga.

Eesti Energia teine serverimaja asub Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755