Autor: Merlin Mägi • 22. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft TechDay keskendub mobiilsusele ja pilvele

Täna, 22. oktoobril toimub Tallinna Swissotelis Microsofti tehnoloogiakonverents TechDay 2014, kus tutvustatakse uue põlvkonna opsüsteemi Windows 10 eelvaadet ning teisi Microsofti tooteplatvormide uuendusi.

TechDay toimub neljandat aastat järjest ja on kasvanud Baltikumi suurimaks tehnoloogiakonverentsiks, toimudes järjestikku Leedus, Eestis ja Lätis 21.-23. oktoobril 2014. „Mul on väga hea meel, et tehnoloogia pakub igal aastal nii palju uut ja põnevat, et meil on põhjust kokku kutsuda ligi poolteist tuhat oma valdkonna spetsialisti ja vahetada mõtteid, kogemusi, teadmisi viimaste arengute kohta,“ ütles Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane. 

Selle aasta konverentsi peateema on mobiilsed seadmed ja pilv. „Kasutajad ootavad mugavaid pilvepõhiseid lahendusi, mis on kättesaadavad nii töölaua arvuti veebibrauseris kui ka äppide näol telefonis ja tahvelarvutis.  Microsofti eesmärk on pakkuda pilvega seotud teenuseid, mis töötavad kõikidel seadmetel ja populaarsetel platvormidel alates Windowsist kuni iOS-i ja Androidini,“ märkis Laane. Ta lisas, et kui rakendused töötavad sujuvalt igal seadmel, siis hoiame me kõik iga päev kokku kümneid minuteid väärtuslikku aega, mis muidu kuluks andmete varundamisele ja uuendamisele eri seadmetes.

„Microsoft on ainus niivõrd integreeritud lähenemisega pilvepakkuja turul. Samal moel ja tööriistadega saab arendada pilvepõhiseid lahendusi kõikidele seadmetele ja neid seal ka hiljem hallata,“ tõdes Laane. Ta tõi välja, et tänu laiale partnerite võrgustikule üle maailma, saab Microsoft tuua kokku ühelt poolt need, kes lahendusi kasutavad ja teiselt poolt need, kes neid loovad. 

Microsoft Azure platvormi kasutab enam kui 57% Fortune 500 ettevõttest.

„Windows 10 toob kaasa universaalse rakenduste platvormi alates väikestest, kergetest ja õhukestest seadmetest, kuni võimsate süle- ja lauaarvutiteni. Kasutaja jaoks see erakordselt mugav, sest üks platvorm jookseb kõikidel seadmetel,“ kinnitas Simon May, Microsofti mobiilsuse evangelist. „Hiljuti esitletud Windows 10 tehniline eelvaade tõi kaasa uudse koostööprogrammi kasutajate ja arendajate vahel, mis tähendab, et Windows 10 testijatel on võimalik anda opsüsteemi kohta jooksvalt tagasisidet ning selle baasilt toimub pidev Windows 10 uuendamine,“ lisas May.

Samuti anti TechDayl AS Helmes’ile üle Microsoft Eesti Aasta Partner 2014 tiitel. AS Helmes arendas Microsoft .NET platvormil logistikalahenduse telekommunikatsiooniettevõttele TeliaSonera, kes kasutab seda lahendust praeguseks enam kui 7-s riigis. See logistikalahendus aitab kliendil oma ladu paremini planeerida, tellida õigeid tooteid ja kliendi klientidel tellimusi kiiremini kätte saada.

TechDay viie paralleelsessiooni ja 34 ettekande käigus tutvustatakse uusi Microsofti äritehnoloogiaid ja arendajate tööriistu, sealhulgas Windows 10 ärikasutajatele mõeldud tehnilist eelvaadet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755