Autor: Merlin Mägi • 27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT sektor saab töötajad ümberõppe abil

Tieto Estonia korraldas septembris projekti „Geek-Off Camp“, kus pakuti Java arendajatele võimalust eneseteostuseks.

„Tieto eesmärgiks oligi läbi praktiliste kogemuste tõsta tublide tarkvara arendusest huvitatud inimeste konkurentsivõimet. Tähelepanuväärne on seejuures asjaolu, et kandideerinute hulgas ei olnud ainult IT-tudengid, vaid märkimisväärne hulk oli inimesi, kes on aastaid töötanud ja  töötavad ka täna hoopis muudel erialadel. Ümberõpe on seega selgelt suund, millel on olemas potentsiaal IKT spetsialistide arvu kasvatamisel,“ ütles Tieto Estonia tegevjuht Anneli Heinsoo.

Esmakordselt sel sügisel toimunud "Geek-Off Camp" pakkus praktikaprogrammi raames alustavatele Java arendajatele võimalust eneseteostuseks. Huvi projekti vastu oli suur - laekus üle 70 sooviavalduse - kuid õppesse pääsesid vaid 10 parimat etteantud ülesande soorituse ja intervjuu alusel.

Kandideerinute seltskonnast pandi kokku kaks konkureerivat tiimi, kes mõlemad said sama ülesande teha konkreetne lahendus valmis ja seda žüriile esitleda. Juhendajateks olid seejuures Tieto oma professionaalid. „Kogu programm on üles ehitatud oma inimeste initsiatiivil. Kokku panid käed külge ligi 20 inimest! Täna näeme, et selline programm toob kaasa motivatsiooni tõusu ka juba väga kogenud IT-inimestele, seda nii läbi mentorluse kui ka võimaluse tõestada ennast tavapärasest erinevas rollis,“ selgitas Tieto personalijuht Laura Eelmaa.

Lisaks Geek-Off Camp’i tiimide omavahelisele võistlusmomendile sai projekt juurde ka rahvusvahelise mõõtme- samaaegselt toimus kuuajaline kahe viieliikmelise tiimiga praktikaprogramm ka Tieto Leedu kontoris. Tieto Geek-Off Campi võitjatiimi auhinnaks oligi võimalus sõita oma tulemit Leetu esitlema. “ Riikidevaheline võitja jäi seekord välja selgitamata, kuna lahendused ei olnud päris võrreldavad- meie süsteemis oli oluline roll ID-kaardiga autentimisel, Leedul täna seda võimalust ei ole," sõnas Eelmaa.

"Rääkides programmis osalenute tasemest tööturule ettevalmistusel, tuleb märkida, et Tieto Estonia tegi ettepaneku edasiseks koostööks kaheksale Java arendajale, samal ajal kui Leedus tehti see ettepanek ainult kahele," lausus Eelmaa. "Kokkuvõtteks võib öelda, et kasutasime sellist formaati esmakordselt, kus lisaks arendusprotsessi teooria loengutele käis lähteülesande baasil ka meeskondlik arendusprojekt ja see osutus väga edukaks ja motiveerivaks nii osalejatele kui mentoritele".

"Plaanime jätkata „Geek-Off Camp“ läbiviimist ka järgnevatel aastatel ning soovitame nii tööjõuvajadusest tulenevalt kui ka sotsiaalse vastutustundega ellu viia analoogseid projekte ka teistel Eesti IT-ettevõtetel,“ lisas Eelmaa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755