Autor: Merlin Mägi • 31. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Jobbatical leevendaks IT-tööjõu puudust?

Nädala alguses investeeringu kaasanud professionaalide tööportaali Jobbaticali asutaja Karoli Hindriksi sõnul võiks portaal aidata tuua IT-sektorisse inimesi ka teistest valdkondadest.

Hetkel on väga palju töökuulutusi Jobbaticalis just IT valdkonnast. Küsimusele, kas Jobbatical võiks leevendada tööjõu puudust ka IT sektoris, arvas Jobbaticali asutaja ja tegevjuht Karoli Hindriks, et see võiks soodustada huvi IT vastu just teiste valdkondade töötajatel. "Jobbatical võiks aidata tuua üldse uusi inimesi IT-sse - tublid korporatiivtaustaga inimesed lähevad kuueks kuuks startuppi jobbaticalile, hakkab meeldima ja otsustavad hoopis sinna jääda või ise midagi teha," lausus Hindriks.

Jobbaticali roll on leida üles ettevõtjad ja organisatsioonid, kes endale lühiajaliselt abiväge vajavad ja viia nad kokku professionaalidega, kes otsivad erialast tööd põnevate ettevõtmiste juures.

Jobbaticali sihtgrupiks on eelkõige professionaalid, kes on töötanud 5+ aastat ning otsivad karjääripausi ajaks inspireerivat projekti.

"Jobbatical on uus ja innovaatiline algatus, mis võrsunud Eesti viljakast idufirmade mullast. Nagu SignWise'gi," kommenteeris Jobbaticalis mitmeid töökuulutusi avaldanud Signwise tegevjuht Tiit Anmann. "Peale innovaatilisuse ühendab meid väga praktiline kasutegur - Jobbatical on juba paari esimese elunädalaga saatnud meile mitmeid põnevaid inimesi üle maailma, keda otsime oma kasvavasse meeskonda pidevalt. Soovime Jobbaticalile tuult tiibadesse - meie jaoks on ta oma nime ning ideed igati õigustanud," lisas Anmann.

Kuidas kõik algas

Hindriks alustas Jobbaticali arendamisega selle aasta märtsis. Olles ise läbi teinud enda "Jobbaticali" asus Hindriks välja selgitama, kas sellise teenuse järele on ka laialdasemalt vajadust. Euroopas ja USA-s läbiviidud intervjuudest selgus, et 74% vastajatest soovis võtta karjääripausi ning nendest 60% pidas kõige paremaks puhkuseks just mõne uue huvitava projekti kallal töötamist.

"Suhtlesin rahvusvaheliste vabatahtlike organisatsioonidega ja nad kinnitasid, et saavad aasta aastalt rohkem päringuid ja suurepäraste profiilidega inimeste avaldusi, kui suudavad kohti pakkuda," selgitas Hindriks vajadust Jobbaticali ärimudeliga ettevõtte järele.

Investeeringuga on plaan Jobbatical käima saada

Äripäev kirjutas, et SmartCap ja viie riigi äriinglid investeerivad Jobbaticali 260 000 eurot. "Investeeringuga on plaan Jobbatical käima saada. Meeskond, turundus, müük. Meie ärimudel, sarnaselt TransferWise'iga on ennekõike execution ehk siis ära tegemine.  Septembrini tegin täiskohaga üksi, teised päevatöö kõrvalt. Käivitamiseks on vaja olla palju väljas klientide juures, laval ja ekraanidel ning see kõik vajab kapitali," selgitas Hindriks. Samuti lisas, et juba esmaspäeval sõidab tiim nädalaks Dublinisse Web Summit`le, kus neid valiti "Companies That Are Changing the World We Live in" sekka.

Jobbaticali omanik ja tegevjuht Karoli Hindriks on varem juhtinud seitsme rahvusvahelise telekanali käivitamist Baltikumis (sh Fox Life, Fox, National Geographic, MTV).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755