Autor: Merlin Mägi • 10. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iglu kolmekordistas käivet

Eesti tarkvaraettevõtte Iglu OÜ käesoleva aasta esimese kolme kvartali käive ületas 1,8 miljoni euro piiri. See on pea kolm korda rohkem võrreldes 2013. aasta sama perioodiga.

Kui Iglu 2013. aasta esimese üheksa kuu käive oli 695 000 eurot, siis sama aasta lõpuks oli see juba 1,21 miljonit eurot. Käesoleva aasta kolme kvartali käive on 1 817 600 eurot ehk üle poole miljoni euro võrra suurem kui eelmise aasta kogukäive, teatas Iglu oma pressiteates. Ka Iglu kasuminumbrid on koos käibekasvuga suurenenud: 2013. aasta lõppes Iglu jaoks 117 000 suuruse kasumiga ning 2014. a kolmas kvartal lõpetati juba 248 800 euro suuruse kasumiga.

„Iglu on tegevust alustanud 2013. aasta alguses. Sellest ajast alates oleme näidanud kiiret kasvu nii müügikäibes, kasumis kui ka uute talentide värbamises. Meie suurepärased majandustulemused näitavad selgelt, et meie meeskond on väga heal tasemel ning kliendid on rahul meie teenustega. Oleme atraktiivsed tööandjana ning väärikad partnerid teistele IT-ettevõtetele, kellega teeme erinevates projektides koostööd,“ ütles Iglu juht Kristjan Aiaste ning lisas, et käesoleva aasta lõpuks on Iglu eelmise aasta käibe vähemalt kahekordistanud.

2013. aasta lõpus töötas Iglus 37 inimest. Praeguseks on Iglu meeskonnas 48 inimest ning tiimi kasvu on ette näha ka edaspidi.

„IT-sektoris üldiselt tööjõudu napib, kuid Iglu on piisavalt atraktiivne ja innovaatiline tööandja ning seetõttu ei ole meil kuigi keeruline uusi andekaid inimesi leida,“ ütles Aiaste.

Järgmisel aastal plaanib Iglu muuhulgas kasvatada teenuste eksporti ja käivitada oma toodete väljatöötamist. Käibe ja kasumi osas on plaan jätkata stabiilse kasvuga.

2013. aastal tegevust alustanud Iglu OÜ on Eesti tarkvaraarenduse ja äri- ning IT-konsultatsiooni ettevõte, mis on spetsialiseerunud e-teenuste ja avalike veebide ning erinevate rakenduste loomisele pannes suurt rõhku kasutusmugavusele ning disainile. Iglu suuremate klientide hulka kuuluvad Eesti Telekom, Maanteeamet, Eesti Energia, Nordea Pank ja teised suurettevõtted. Iglu annab tööd Tallinnas ja Tartus kokku ligi 50 IT-spetsialistile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755