Autor: Merlin Mägi • 11. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatakse TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus

12.-13. novembril korraldab Tehnikaülikool konverentsi CyberCrime2014, kus avatakse TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus.

Konverentsi esimene päev kulmineerub kell 12.25, kui allkirjastatakse TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse koostööleping. Keskuse eesmärgiks on Eesti küberjulgeoleku kompetentsi ja võimekuse tõstmine õppe-, teadus- ja arendustegevusega.

Koostöölepingule kirjutavad alla TTÜ, Sise-, Justiits-, Kaitse-, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Kohtuekspertiisi Instituut ja Riigi Infosüsteemi Amet. 

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul aitab loodav keskus tagada rahvusvahelisel tasemel küberjulgeoleku spetsialistide järelkasvu. „Eesti on kujunemas küberjulgeoleku valdkonnas NATO ja Euroopa Liidu veduriks ning märkimisväärselt on kasvanud riikide huvi Eesti küberturbe kogemuse vastu,“ lisas Pevkur.

Konverentsist lisainfot saate lugeda siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755