Autor: Merlin Mägi • 12. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

32 % IT üliõpilasi katkestab õpingud esimese aasta jooksul

13. ja 14. novembril kohtuvad eksperdid TÜ-st, TTÜ-st, IT kolledžist ning välispartnerid Kreekast ja Soomest, et selgitada, kuidas senisest suurem osa kodanikest seosteks oma karjääri teadlikult IKT-sektoriga.

Aastajagu tehtud uurimistöö tulemusena on osapooled leidnud põhjused, mis on mõjutanud üliõpilasi minema kõrghariduse tasemel IT-d õppima ning mis neid õpingute vältel motiveerib. On leitud, et suur osa IT üliõpilasi (32,2%) on esimese aasta jooksul õpingud katkestanud, kuid katkestamise põhjused vajavad veel edasist uurimist.

Seminaril antakse ülevaade viimastest andmetest ja teguritest, mis mõjutavad väljalangemist ja uurimise tulemusena kujunenud esialgsest kontseptsioonist. Kontseptsioon sisaldab endas soovitusi õpilastele ja üliõpilastele, lapsevanematele, IT ettevõtetele, kõrg- ja üldharidusasutustele, poliitikakujundajatele jt organisatsioonidele. Just selle kontseptsiooni välja arendamine ongi projekti viimase aasta peamiseks eesmärgiks.

Seminar toimub ühisprojekti „Kontseptuaalne raamistik suurendamaks ühiskonna pühendumist IKTsse: IKTga seonduvaid karjäärivalikuid motiveerivad ning IKT rakendamiseks ja arendamiseks vajalikku kompetentsust arendavad lähenemised üld- ja kõrghariduses“ raames.

Rohkem infot leiab siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755