Autor: Merlin Mägi • 14. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SignWise ühildab Apple`i OS X-i ID-kaardi tarkvaraga

Novembri alguses avalikustatud Apple’i uue operatsioonisüsteemiga OS X 10.10 Yosemite ei toimi Eesti ID-kaardi tarkvara mõned funktsioonid. Lahenduse saab erasektorist.

Hetkel ei saa Apple'i arvutitega, millel peal uus tarkvaraversioon Yosemite ID-kaardiga anda digiallkirju, ei toimi ID-kaardi PIN-koodide muutmine ega õnnestu lukku läinud kaardi avamine. Probleeme esineb ka internetipangas, e-maksuametisse sisse logimisel ja e-allkirjade andmisel.

Eesti idufirma SignWise on välja arendanud e-teenuse, mis võimaldab ilma lisatarkvara allalaadimata digiallkirja nõudvaid dokumente turvaliselt allkirjastada ja välja jagada. Teenuses kasutatav plugin tagab sujuva suhtluse Apple’i kõige uuema operatsioonisüsteemiga Yosemite.

Apple pakub oma arvutitele internetist tasuta allalaaditavat operatsioonisüsteemi, millel arvutis olev tarkvara töötab. See tähendab, et Apple’i arvutite kasutajad saavad tarkvara uuendada sõna otseses mõttes üleöö. on testimise faasis.

Eesti riik tellib ID-kaardi tarkvara uuendusi regulaarselt kaks korda aastas.  ID-kaardi tarkvara järgmist versiooni, mis toetab ka Yosemite tarkvaraversiooni on oodata detsembriks. Baastarkvara beetaversioon

Eesti idufirma SignWise on välja arendanud siseriiklikuks ja piiriüleseks kasutamiseks mõeldud isikutuvastuse, elektroonilise allkirjastamise ja e-allkirjade valideerimise lahenduse, mis võimaldab dokumente turvaliselt üles ja alla laadida, e-allkirjastada ning neid välja jagada.

SignWise’i isikutuvastuse, elektroonilise allkirjastamise ja e-allkirjade valideerimise lahendus on täna kasutusel 7 riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Belgias, Šveitsis ja Aserbaidžaanis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755