Autor: Merlin Mägi • 17. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-riigi Akadeemia aitab Ukrainal arendada e-valitsemist

E-riigi Akadeemia alustab koos koostööpartneritega novembrist Ukraina valitsuse abistamist e-valitsuse loomisel ning riigi esimeste e-teenuste väljaarendamisel.

E-riigi Akadeemia ning Rootsi Rahvusvahelise Koostöö Agentuur SIDA vahel sõlmitud koostöölepinguga toetatakse Ukraina valitsuse tegevusi e-valitsemise juurutamisel, hõlmates poliitikadokumentide väljatöötamise, e-valitsuse tegevuste planeerimise, seadusandluse arendamise, e-võimekuse kasvatamise, e-riigi arengu teemal kaasamise edendamise ning elanikele ja ettevõtetele suunatud e-teenuste arendamise.

E-riigi Akadeemia juhatuse liige Hannes Astoki sõnul on leppe näol tegemist esimese nii suuremahulise toetusega Ukraina keskvalitsuse e-valitsemise edendamiseks.

“Oktoobris tegevust alustanud Ukraina Elektroonilise Valitsuse Agentuurile on see esimene suuremahuline rahvusvaheline toetusprojekt e-valitsemise toetuseks keskvalitsuse tasandil. Aastast 2012 on E-riigi Akadeemia Eesti-Rootsi valitsuste koostöös aidanud juurutada Lääne-Ukraina omavalitsustes e-valitsemise rakendusi,” ütles Astok.

E-riigi Akadeemia teeb lepinguga kavandatu teoks Eesti, Rootsi ja Moldova ekspertide koostöös järgneva seitsme kuu jooksul. Projekti rahastab Rootsi Rahvusvahelise Koostöö Agentuur SIDA ja Eesti Välisministeerium. Lepingu maht on kokku ligi 0,5 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755