Autor: Merlin Mägi • 20. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: e-Residentsus aitab muuta Eesti suuremaks

Täna sai valitsuse heakskiidu isikut tõendavate dokumentidega seotud muudatused, millega luuakse e-Residendile digitaalse isikutunnistuse väljaandmise tingimused ja õiguslikud alused.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul olid muudatused vajalikud juba riigikogus vastu võetud seaduse rakendamiseks, mis puudutavad e-Residendile digitaalse isikutunnistuse väljaandmise võimaldamist.

„Peamiselt puudutavad need andmete ja dokumentide loetelu, mis on vajalikud e-Residendile digi-ID väljaandmiseks. Samuti sätestatakse erisused, mis on seotud e-Residendi digi-ID väljaandmisega kaaluka avaliku huvi korral ning välisesinduste töötajatele,’’ lausus siseminister.

„Kuna Eestis kasutusele võetav e-Residentsus on teadaolevalt maailmas unikaalne, siis on mõistlik näha ette ka olukord, kus e-Residendi digitaalne isikutunnistus antakse isikutele Eesti Vabariigi poolse tunnustuse või hea tahte avaldusena. Kaaluka avaliku huvi korral ei pea isik ise e-Residendi digitaalse isikutunnistuse väljaandmiseks taotlust esitama, sest dokument antakse välja Eesti Vabariigi algatusel,’’ lausus Pevkur.

Minister rõhutab, et e-Residentsuse näol antakse maailmale võimalus kogeda eestlastele tuttavaid, avatud ja tõhusaid e-teenuseid.

„Maailma ühe arenenuima infoühiskonnana on meil võimalus olla e-teenuste valdkonnas teerajajaks,’’ ütles Pevkur.

E-Residendi digitaalse isikutunnistuse väljaandmise eesmärk on soodustada Eesti majanduse, teaduse, hariduse või kultuuri arengut, luues võimaluse kasutada e-teenuseid Eesti digitaalse dokumendiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755