Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 26. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo alustas koostööd India mobiilimängude tootjaga

Mobiilimakselahendustega tegelev Eesti ettevõte Fortumo alustas koostööd India suurima mänguettevõttega Octro, kes hakkab Fortumo makselahendusi kasutama Androidi ja Windows Phone mängudes.

“India on maailma kõige kiiremini kasvav nutitelefonide turg, kus krediitkaardi omanikke on elanikkonnas vähem kui 2 protsenti. Rakenduste arendajatel on sellistes arenevates riikides praktiliselt võimatu krediitkaardimaksetega tulu teenida. Fortumo maksed on samas kättesaadavad kõigile telefoniomanikele, mis kasvatab oluliselt arendajatele makseid tegevate kasutajate hulka. Fortumol on Indias väga hea maine ja turul juhtpositsioon, millest oli abi ka koostöö käivitamisel Octroga,“ rääkis Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres.

Octro on India edukaim mobiilimängude tootja, millesse tuntud riskikapitalifirma Sequoia Capital investeeris 2014. aasta suvel 15 miljonit dollarit. Esimesena on Fortumo maksed lisatud Indias ülipopulaarsesse Octro Teen Patti mängu Windows Phone platvormil. Teen Patti on kõige enam tulu teeninud mobiilimäng Indias ja seda on erinevatel platvormidel alla laetud kokku üle 10 miljoni korra.

Fortumo alustas Indias tegevust 2013. aasta oktoobris, tänaseks on ettevõttel riigis kaks kontorit (Delhis ja Mumbais) ning makselahendused on kättesaadavad 443 miljonile lõppkasutajatele. Fortumo lahendusi kasutab ka India suuruselt teine mänguarendaja Games2Win ning mitmed muusika- ja videoteenuste arendajad nagu Gaana, BoxTV ja TenSports.

Indiale lisaks on Fortumol Aasias kontorid Hiinas (Peking & Shanghai) ning Singapuris, Fortumo kaudu saavad Aasias maksta 2.1 miljardit inimest 12 riigis (Austraalia, Hiina, Hong Kong, India, Indoneesia, Malaisia, Pakistan, Singapur, Lõuna-Korea, Taiwan, Tai, Vietnam).

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo kaudu tegi 2013. aastal makseid üle 50 miljoni inimese 81 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tartus, San Franciscos, Pekingis, Shanghais, Mumbais, Delhis ja Singapuris. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755