Autor: Piret Reiljan • 28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilinumbrite andmebaas kadus veebist

Äripäeva avastatud üleilmse mobiilinumbrite andmebaasi whocall.info omanik sulges oma veebilehekülje.

Äripäev võttis ühendust domeeni whocall.info registreerinud USA ettevõttega GoDaddy, kes on üks maailma suuremaid domeenide registreerijaid. GoDaddy esindaja Nick Fuller teatas Äripäevale, et ei saa avaldada domeeni taga oleva kliendi andmeid, kuna klient kasutas nende privaatsusteenust. "Seetõttu ei saa me väljastada ka kliendi kontaktandmeid," lisas ta.

"Näib, et meie klient on veebilehe offline viinud," sõnas Fuller veel.

Whocall.info leht annab teate, et leht pole ajutiselt kättesaadav, proovige hiljem uuesti.

GoDaddy registreeris whocall.info domeeni kuu aega tagasi 30. oktoobril ja Äripäev avastas lehekülje ajakirjanikutöö käigus. Äripäeva uudis salapärase andmebaasi kohta levis ka välismaal ning veebilehe toimimine oli suure koormuse tõttu vahepeal häiritud, kuni leht neljapäeva õhtul suleti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755