Autor: Eliisa Matsalu • 28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify konkurent on Twitterist suurem

Menuka mobiilirakenduse Taxify konkurent Uber Technologies Inc võib investorite hinnangul olla väärtuslikum kui Twitter.

USA autorendi mobiilirakendus Uber Technologies võib teise ringi rahakaasamises koguda 35-40 miljardit dollarit, kirjutas Bloomberg. Idufirmasse plaanib teiste seas investeerida näiteks Fidelity Investments ja T.Rowe Price Group,. Juunis kogus Uber rahakaasamisega 17 miljardit dollarit, mis tähendab, et seekord kahekordistaks idufirma oma eelmise ring tulemust.

Selline tulemus kasvataks Uberi väärtuse 1,5 korda Twitteri omast suuremaks. 11 miljardit dollarit väärt olev autorendi firma Herz muutuks sedasi Uberi kõrval väikseks ettevõtteks.

New Yorgi uuringufirma CB Insights tegevjuht Anand Sanwal ütles, et investorite arvates võib Uberi väärtus kasvada 80-100 miljardi dollarini.

Uber kaasab raha laienemiseks rahvusvaheliselt. 2009. aastal asutatud firma pakub praegu oma teenust rohkem kui 220 linnas üle maailma. Ettevõtte asutasid Garrett Camp ja Travis Kalanick.

Uber on Eesti idufirma Taxify konkurent. Taxify on mobiilirakendus, millega saab tellida endale kiiresti lähima ja odavaima takso. Idufirma on hoogsalt kasvanud, hiljuti alustas Taxify teenuse pakkumist ka Helsingis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755