Autor: Merlin Mägi • 1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujahi aasta areneja 2014 on Taxify

Ajujahi eelmise hooaja meeskondadest valiti aasta jooksul enim arenenud ettevõte, kelleks osutus takso tellimise rakendus Taxify.

Aasta areneja tiitli pälvinud Taxify areng on ettevõtte juhi Markus Villigu sõnul olnud alates maikuust kiire. “Kui mais oli meil kaetud Tallinn, Tartu ja Riia, siis praeguse seisuga oleme Taxify teinud või kohe tegemas kättesaadavaks Helsinkis, Oulus, Vilniuses, Gdanskis, Amsterdamis ja Minskis. Meie turu fookus ongi peamiselt suunatud Skandinaaviasse ja Ida-Euroopasse,” selgitas Villig.

Ta lisas, et praeguseks on meeskond kasvanud 29-liikmeliseks ning nende baasis on üle 1000 taksojuhi. Konkurentsieeliseks teiste sarnaste teenuste hulgas peab Villig seda, et nende kliendid on taksofirmad, mitte üksikud taksojuhid. “Taksofirmad on huvitatud oma turuosa säilitamisest ja kasvatamisest, mistõttu on nendel tarvis head tehnoloogilist partnerit, kellega koostööd teha,” ütles Taxify esindaja.

EASi esindaja Anu Puusaagi sõnul on hea meel tõdeda, et neljakümnest konkursil osalenud meeskonnast jätkab tegevust vähemalt kaks kolmandikku. „Muutunud võib olla küll toode, teenus või meeskonna koosseis, kuid positiivne on see, et ettevõtlusega siiski jätkatakse. Ajujahi eesmärk – olla ettevõtluse inspireerija, on täidetud,“ nentis Puusaag.

Staažikas Ajujahi žüriiliige ja SEB äriinnovatsiooni juht Mart Maasik sõnas, et konkursile järgnenud pool aastat on paljudele Ajujahist alguse saanud ettevõtetele proovikivi. “Mul on hea meel, et praeguseks tegutseb eelmise hooaja neljakümne finalisti hulka pääsenud meeskondadest üle poole. See on väga tubli tulemus. Kuigi pool aastat on näidanud, et kõik aasta areneja tiitlile kandideerinud tiimid on intensiivselt töötanud, väärib Taxify tunnustust oma ärimahtude kasvu kiiruse eest,” lisas Maasik.

Aasta areneja valimise žüriisse kuulusid Mart Maasik (SEB), Andrei Korobeinik ja Anu Puusaag (EAS).

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755