Autor: Merlin Mägi • 1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendati välja rakendus puuetega inimeste aitamiseks

Tallinnas toimus Garage48 Enable arendusnädalavahetus, mis pööras tähelepanu puuetega inimeste vajadustele ning neile vastavate innovaatiliste ja tehniliste lahenduste leidmisele.

Ürituse käigus on loodud rakendus Helpific, mille kaudu puudega inimene saab endale vastavat rakendust kasutava vabatahtliku abikätt paluda. Näiteks, kui pime naine soovib minna kohtingule, saab ta kutsuda jumestusoskustega vabatahtliku endale meiki tegema. “Sellest võib puudega inimestele väga palju abi olla ning see on vabatahtlikel hea võimalus teistele head teha,” sõnas Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste koja esindaja Keiu Roosimägi. "Hetkel on valmis veebilahendus, mis töötab ka mobiilis, mobiiliapp on arendamisel."

Eestis läbiviidud puuetega inimeste valdkonda käsitlevate uuringute kohaselt elab Eestis üle 130 000 puudega inimese, mis moodustab 10% rahvastikust. Eesti Puuetega Inimeste Koda kinnitab, et viimaste aastatega on puuetega inimeste arv suurenenud 34%. Garage48 Enable teeb koostööd Erinevus Rikastab programmi ja sotsiaalministeeriumiga, kutsudes kokku huvilisi ja toetajaid nii startup, sotsiaal- kui ka inimõiguste valdkonnast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755