Autor: Merlin Mägi • 4. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu ülikool plaanib rajada 1500 tudengit koondava IT-keskuse

Tartu ülikoolis on arutusel IT kompetentsikeskuse loomine, mis peaks hakkama töötama Eesti kui eduka IT-riigi ambitsioonide heaks.

Ei plaanita ehitada sellist maja, nagu on praegune, mida IT-tudengid matemaatikaõppuritega jagavad ja kus nad klassiruumis arvuti taga istuvad – uus keskus koondab palju laiemate valdkondade teadus- ja õppetöö, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Erialaselt võiks see kokku koondada eri valdkondi, kus infotehnoloogia annab lisaväärtuse ehk arvutitehnikast geenitehnoloogia ja IT-õiguseni välja, mis kõik soodustaks nutikat spetsialiseerumist, mis on üks Tartu ülikooli arenguprioriteete,” rääkis Tartu ülikooli kantsler Andres Liinat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755