Autor: Fredy-Edwin Esse • 9. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jürvetson sai esimeseks ameeriklasest e-residendiks

Eesti juurtega riskikapitalist ja investor Steve Jürvetson ning tema kolleeg Tim Draper said täna Silicon Valleys peetud üritusel esimesteks ameeriklastest Eesti e-residentideks.

USAs töövisiidil viibiv peaminister Taavi Rõivas andis Eesti aja järgi täna hommikul Jürvetsonile ja Draperile ametlikult üle teise ja kolmanda e-residendi kaardi. Jürvetson ja Draper on mainekas USA riskikapitalifirmas Draper Fisher Jurvetson (DFJ) partnerid ja juhid.

Läinud nädalal sai Eesti esimeseks e-residendiks Briti ajakirjanik Edward Lucas.

“Osaliselt pean ma Eestit enda kodumaaks ning väga liigutav on saada ühena esimestest Eesti e-residendiks,” ütles Tesla ja SpaceX-i nõukogu liige Jürvetson. Draper täiendas omalt poolt lihtsa kokkuvõtva lausega: “See on nii lahe!”

Vastusena küsimusele, mida ta värske e-residendina kavatseb Eestis digitaalselt teha, vastas Jürvetson, et teda huvitab ettevõtete loomine ja sellega kaasnevad erinevad toimingud, mis nüüd on kordi kiiremad. Jürvetsoni sõnul on tal Eestis juba isiklik pangakonto olemas, mida ta muuseas kasutab ka Tallinna börsil tehingute tegemiseks.

Tim Draper ütles, et teda köidab eelkõige Eesti ettevõtjasõbralik maksusüsteem ning teenitud tulu reinvesteerimine. Lisaks jätkus riskikapitalistil häid sõnu ka Eesti valitsuse aadressil. “Eesti sammud digivaldkonnas sunnivad ka teiste riikide valitsusi mõtlema uutele tehnoloogiatele ning asuma tegudele.”

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755