Autor: Merlin Mägi • 9. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riistvarakiirendi Buildit ootab avaldusi

Veel on võimalik riistavaraettevõtetel esitada avaldusi Builditi kolm kuud kestvasse kiirendiprogrammi, mis toetab alustavaid riistvaraettevõtteid 20 000 eurose stardiraha ja nõuga enam kui 90-lt rahvusvaheliselt tuntud mentorilt.

Buildit ärikiirendi investeerib suure kasvupotentsiaaliga iduettevõtetesse, mis reeglina ei ole veel kasvufaasi jõudnud. ’’Ärikiirendi üks eesmärke on aidata idee valideerimisel ning 3-kuulise programmi jooksul üritatakse saavutada edusammud, mille tegemiseks kuluks üksinda pusides 1 - 1,5 aastat,’’ selgitab Builditi kaasasutaja ja tegevjuht Aleksander Tõnnisson. "Buildit ootab kandideerima meeskondi, kellel on lennukaid ja uudseid ideid elektroonika, robootika või tehnoloogia valdkonnas ning ambitsioon vallutada maailm," lisab Tõnnisson.

Builditi programm on rahvusvaheline

Alates tegevuse käivitamisest käesoleva aasta kevadel on Buildit kaasanud mentoreid 15-st eri riigist ning kokku investeerinud 10-st riigist pärit 14-sse riistvara iduettevõttesse. Lisaks kohalikele ja Euroopast pärinevatele iduettevõtetele on kiirendiprogrammi pääsenud ettevõtteid nii Venemaalt, Aasiast kui Lähis-Idast.

’’Tänaseks on mitu ettevõtet jõudnud lisainvesteeringute kaasamiseni ning reaalsete käibenumbriteni, suurim neist on ligi miljoni eurose käibega täppismõõteriistu tootev firma Difrotec. Veel ühe hea uudisena leidis Builditi portfelli kuuluv Heelosophy regiooni suurimal start-up konverentsil Slush äramärkimist kui edukaim Eesti ettevõte,’’ nimetab Tõnnisson Builditi seniseid kordaminekuid.

Buildit ärikiirendi tegevust toetab EASi Start-Up Estonia programm, mida rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist. Tartu Teaduspargis tegutseva Builditi erakapitalil põhineva investeerimisfondi suurus on ligi 500 000 eurot  pooleteiseks aastaks. Selle aja jooksul investeeritakse vähemalt 24-sse riistvara arendusega tegelevasse ettevõtesse.

Täpsemalt saab lugeda siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755